Buça'da sivil katliamı

Ukrayna’nın başkentine yakın bir mesafede yer alan Buça şehrinin Rus ordusundan temizlenmesinin akabinde sokaklarda çok sayıda sivilin cesedine ulaşıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın iddialarını yalanlayarak, "31 Mart'ta Buça Belediye Başkanı Anatoly Fedoruk, yayımladığı video mesajında, kentte tek bir Rus askerinin olmadığını doğruladı. Sokak ortasında elleri bağlı vaziyette vurulan sivillerden söz etmedi. Kentten gelen görüntülerin Batılı medya için Kiev rejiminin bir diğer üretimi olduğu açıktır." denildi.

DÜNYA 03.04.2022, 21:31
Buça'da sivil katliamı

Rusya’nın Ukrayna’yı hedef alan saldırıları 39 gündür aralıksız bir şekilde devam ederken, Buça, Gostomel ve İrpin şehirleri Rus askerlerinden temizlendi. 

Kiev’e çok yakın bir mesafede konumlanan Buça kentinin sokaklarında çok sayıda sivilin cesediyle karşılaşılırken, bir meskenin bodrum katında ise elleri arkadan bağlanmış vaziyette duvara karşı dizilmiş bir şekilde katledilen çok sayıda sivilin cesedine ulaşıldı.

Zelenskiy: Bunları annelerinize izletin

Ukrayna lideri Zelenskiy, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Buça'daki sivil katliama da değinerek, "Rus ordusunu engelleme şansımız vardı. Onlar Buça'ya geldi. Rus ordusunda görev yapan askerlerin annelerine bu görüntüleri göstermelerini öneriyorum. İzleyin de nasıl katiller, nasıl hırsızlar yetiştirdiğinizi görün." sözlerini sarf etti. 

Ukrayna Başbakanı: Sizleri hiç kimse kurtaramayacak

Hususa dair bir açıklama da Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk'tan geldi. Vereşuk, "Sözlerimin adrese ulaşması için Rusça yazıyorum. Bu suçları işleyenleri müebbet hapis cezası bekliyor. Savaş halindeyiz diye bunları yapmaya hakkınız yok. Muharebe eninde sonunda bitecek. Sizleri hiç kimse affetmeyecek ve kurtaramayacak. Savaştan sonraki yaşamınızı düşünün..." dedi.

Rusya: Kiev rejiminin propagandası

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın iddialarını yalanlayarak, “Ukrayna ile Rusya arasında Türkiye'de yapılan yüz yüze görüşmelerden sonraki gün, yani 30 Mart'ta, bütün Rus birliklerinin Buça'dan tümüyle çekildiğini özellikle ifade etmek isteriz. Öte yandan, 31 Mart'ta Buça Belediye Başkanı Anatoly Fedoruk, yayımladığı video mesajında, kentte tek bir Rus askerinin dahi olmadığını doğruladı. Sokak ortasında elleri bağlı vaziyette vurulan sivillerden söz etmedi. Bu sebeple, kentteki bütün sözde ‘suç kanıtlarının’ SBU (Ukrayna Güvenlik Servisi) personelleri ve Ukrayna devlet televizyonu temsilcilerinin kente geldiği 4'üncü günde gündeme gelmesi hiç de şaşırtıcı değil. Minimum 4 gün sonra görüntüleri rejim tarafından yayımlanan, bütün insanların cansız bedenlerinin katılaşmamış durumda olması, kadavra lekelerinin bulunmaması ve yaralarda henüz pıhtılaşmamış kan olması endişe vericidir. Bu propagandayı diğer kentlerde de yaptılar. Kentten gelen görüntülerin Batılı medya için Kiev rejiminin bir diğer üretimi olduğu açıktır." denildi.

Yorumlar (0)