Bu kez bağımsızlık karşıtları yürüdü!

Katalonya özerk yönetimindeki "bağımsızlık yanlısı girişimlere karşı çıkan" sivil toplum kuruluşlar ve siyasi partiler Barselona'da protesto gösterisi düzenledi.

DÜNYA 27.10.2019, 18:03
Bu kez bağımsızlık karşıtları yürüdü!

Katalonya Sivil Toplumu adlı STK'nin çağrısıyla Barselona kent merkezinde yapılan gösteriye, iktidardaki Sosyalist İşçi Partisi ile muhalefette bulunan sağ görüşlü siyasi partiler de destek verdi.

İspanyol bayrakları ile yürüyen yaklaşık 80 bin kişi, Katalonya'da son yıllarda giderek artan bağımsızlık yanlısı girişimlere "artık yeter" diyerek, ayrılıkçı partilere "birlikte yaşam için uyumlu olmaları" çağrısını yaptı.

Dışişleri Bakanı Josep Borrell, Katalonya'da son iki haftada çıkan olaylarda yaklaşık 200 polisin yaralandığını hatırlatarak, emniyet görevlilerine fedakarlıkları nedeniyle teşekkür etti.

Diğe taraftan Barselona'da, ayrılıkçı radikal grupların dün akşam düzenledikleri izinsiz gösteriye polisin müdahalesinin ardından çıkan olaylarda 44 kişinin yaralandığı, 7 kişinin de gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Barselona'da dün yapılan bağımsızlık yanlısı grupların izinli gösterisine ise 350 bin kişinin katıldığı kaydedilmişti. Protestocular, tutuklu Katalan siyasetçilerin serbest bırakılmalarını ve kendi geleceğine karar verme hakkının tanınmasını talep etmişti.

Yorumlar (0)