Bu da Hint usulü yağmur duası

Hindistan’da yaşadıkları kasabaya yağmur yağmasını isteyen Hintliler, 2 kurbağayı törenle evlendirip inanışa göre yağmurun yağmasını beklediler.

DÜNYA 06.05.2021, 13:55 06.05.2021, 17:38
Bu da Hint usulü yağmur duası

Kurbağaların evlendirilme töreni ile yağmur bekleme görüntülerinim sosyal medyada paylaşılmasıyla o ilginç anları milyonlarca insan izledi.

İnanışa göre kurbağalar evlenirse yağmur yağıyor

Hindistan’ın Tripura eyaletine bağlı küçük bir kasabada yaşayan yerli halk Muson yağmurlarının yağması için kurbağaları evlendirdi. 

Kuraklık çeken yerlere kurbağaların evlendirilmesinin yağış getirdiğine inanan bölge halkı geleneksel bir tören düzenleyip 2 kurbağayı evlendirdi. Kurbağalar için düzenlenen düğününün görüntüsü ise sosyal medyada tık rekoru kırdı. Görüntülerde boynuna bir çelenk takılan ve turuncu kıyafet giydirilen damadın ve eflatun rengindeki bir kıyafet içindeki geline ise geleneklere göre sindur uygulandığı görülüyor.

Hindistan’da kurbağalara düğün yapılmasının yağış getirdiği inancı hakim. Bu sebeple de Bangladeş ve Hindistan’da kurbağalara düğün yapılması sıkça görülen bir durum. 

Temmuz 2019'da da yine aynı şekilde Madhya Pradesh eyaletinde bir çift kurbağa evlendirilmiş ve daha sonra ise yağışları durdurmak için kurbağalar yerli halk tarafından boşanmıştı.

Yorumlar (0)