Bu anketin sonuçları, Biden ve Trump'ı üzecek!

ABD'de eylül ayının başında düzenlenen bir ankete göre katılımcıların yaklaşık yüzde 60'ı, Joe Biden veya Donald Trump'ı başkanlık için uygun bulmuyor. Genç adayların, 2024 yılındaki seçimlerde ön plana çıkması bekleniyor. İşte Biden ve Trump'ı üzecek ankete dair detaylar...

DÜNYA 22.09.2022, 09:56 23.09.2022, 08:53 Hakan Öksüz
Bu anketin sonuçları, Biden ve Trump'ı üzecek!

2020'nin Kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump'ı yenen Demokrat Joe Biden, başkanlık koltuğuna oturdu. 4 yıl boyunca Beyaz Saray'daki koltukta oturan Trump, ABD tarihinin en tartışmalı başkanlarından biri oldu. Daha önce Barack Obama'nın yardımcılığını yapan ve son 2 yıldır ABD Başkanlığı görevini yürüten Joe Biden ise zaman zaman kameralara yansıyan tuhaf hareketleri nedeniyle sorgulanıyor.

Katılımcıların yaklaşık üçte ikisi, Trump ve Biden'ı istemiyor

Insider/Morning Consult adlı araştırma şirketi, ABD halkının Trump ve Biden hakkındaki düşüncelerini öğrenmek için eylül ayı başında bir anket düzenledi. Ankete katılanların yüzde 59'u, Biden'ın başkanlık için "neredeyse hiç" uygun olmadığını düşünüyor. Bu oranın, Trump için yüzde 58 ve Hillary Clinton için yüzde 55 olduğu kaydedildi.

Alexandria Ocasio-Cortez ismi öne çıkıyor

Ankete katılan kişilerin yüzde 41'inin, Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez'in başkanlık için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyor. Katılımcıların yüzde 40'ına göre Demokrat Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, yüzde 36'sına göre ise Cumhuriyetçi Florida Valisi DeSantis başkanlık için daha uygun adaylar. Ankete katılan vatandaşların yaklaşık yüzde 40'ının, başkanlık koltuğu için 30'lu veya 40'lı yaşlardaki siyasetçileri tercih etmesi dikkat çekti.

"Sonraki seçimde daha genç adaylar ön plana çıkacak"

Morning Consult şirketinin şef editörü Cameron Easley, ankete ilişkin açıklamalarda bulundu. Easley'e göre Trump'tan bıkan milyonlarca kişi, karşısına kim gelirse gelsin oy vermeye hazırdı. Easley, "Trump'a karşı Biden'ın yanına geçtiler. 78 yaşında olmasını göz önünde bulundurmadılar. Sonraki seçimlerde vatandaşların, daha çok genç başkanlık adaylarına yönelmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)