Bu ailenin erkeklerinin parmak izi yok!

Ender olarak görülen bir gen mutasyonuna sahip aile mensubu erkeklerin parmak izleri bulunmuyor. Yetkililer, söz konusu durum karşısında şaşkına döndü.

DÜNYA 29.12.2020, 19:31 30.12.2020, 16:50
Bu ailenin erkeklerinin parmak izi yok!

Bangladeş’in Rajshahi şehrine yakın bir köyde yaşamlarını sürdüren Apu Sarker adlı adamın ailesindeki erkeklerin parmak izi bulunmuyor.

Apu Sarker’in babası ve dedesi, ender olarak görülen bir gen mutasyonu sebebi ile parmak izine sahip olmadıklarını dile getirdi.

Söz konusu gen mutasyonunun ise dünyada oldukça az kişide karşılaşıldığı kaydediliyor.

Kimliklerinde 'Parmak izi yok' yazıyor

Ülke, 12 yıl evvel bütün yetişkinler için parmak izi veri tabanı çerçevesinde, yeni kimlik kartlarını lanse etmişti. Sarker’in babası Amal Sarker’e nasıl kimlik kartı çıkarabileceklerini bilemeyen personeller, kimlik kartının üzerine ‘Parmak izi yoktur’ şeklinde not düşerek çözüm yoluna gittiklerini dile getirdi.

Ülkede 10 yıl evvel, ehliyetler ve pasaportlar için parmak izi mecburi hale getirilmişti. Amal Sarker, İngiliz medyasına yaptığı açıklamada, ehliyet edinemediğini kaydederek, “Ehliyet ücretini ödedim, ehliyet sınavını başarıyla tamamladım fakat parmak izim olmadığı için lisansımı veremediler.” şeklinde konuştu.

Devlet özel bir kimlik kartı verdi

Ülke hükümeti, Apu ve Amal'a hastaneden belge verildikten sonra yeni tip kimlik kartı çıkarıldığını açıkladı. Söz konusu kartın, yüz tanıma ve retina verilerini kullandığı belirtiliyor.

Fakat Amal ve Apu'nun yine de SIM kartı veya ehliyet lisansı edinemedikleri, pasaport edinmelerinin ise çok daha zorlu bir süreç olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)