Brezilyalı ünlü şarkıcı, uçak kazasında yaşamını yitirdi

Brezilyalı ünlü şarkıcı 26 yaşındaki Marilia Mendonça, seyahat ettiği uçağın düşmesi neticesinde yaşamını yitirdi.

DÜNYA 06.11.2021, 12:28 07.11.2021, 17:13
Brezilyalı ünlü şarkıcı, uçak kazasında yaşamını yitirdi

Brezilya'nın ünlü şarkıcılarından biri olarak bilinen 26 yaşındaki Marilia Mendonça'yı taşıyan uçak, Brezilya’nın güneydoğusunda bulunan Minas Gerais eyaletinin Piedade de Caratinga kırsalına düştü.

Kazada 6 kişi öldü

Latin Grammy Ödülü'ne de aday gösterilen Marilia Mendonça ve uçaktaki 5 kişi, kaza sonucunda hayatını kaybetti. Mendonça'nın haricinde uçakta, Mendonça'nın danışmanı ve amcası Abicieli Silveira Dias Filho, yapımcı Henrique Ribeiro ile uçağın pilotu ve yardımcı pilotu yaşamını yitirdi.

Ünlü şarkıcı Mendonça’nın, bir program düzenlemek amacıyla Goiania'dan Minas Gerais eyaletinin Caratinga kentine gitmek için yola çıktığı ifade edildi.

Kaza neden bilinmiyor

Mendonça ve yanındakiler taşıyan uçağın kaza yapma nedeninin henüz tespit edilemediği açıklandı.

Brezilya Hava Kuvvetlerine bağlı Havacılık Kazalarını Araştırma ve Önleme Merkezi, Mendonça'nın ölümüne yol açan kazanın araştırılacağını açıkladı.

En çok dinlenen şarkıcılardan biriydi

Brezilya'da ünlü olan ve "sertanejo" tarzı ile kırsal kesimlerde şarkı söyleyen Mendonça, 22 Haziran 1995'te doğdu. Gelecek ay 2 yaşına girecek olan bir oğlu bulunan Mendonça, Brezilya'nın en fazla dinlenilen şarkıcılarından biriydi.

"Patroas" albümüyle Mendonça, Las Vegas'ta 18 Kasım'da teslim edilecek olan Latin Grammy Ödülü'ne "sertanejo tarzında en iyi albüm" adıyla aday gösterilmişti.

Devlet Başkanı Bolsonaro: “Çok yakın birini kaybetmiş gibiyiz”

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, ünlü şarkıcının ölümüyle ilgili "Karizması, müziği ve eşsiz sesi ile herkesin hayranlığını ve sevgisini kazanan, neslinin en büyük sanatçılarından olan genç Marilia Mendonça'nın ölüm haberiyle bütün ülke şokta. Marilia her zaman şarkılarıyla hayatımızda olduğu için oldukça yakın birini kaybetmişiz gibiyiz." sözlerine yer verdi.

Neymar’dan paylaşım

Brezilyalı ünlü futbolcu Neymar, ünlü şarkıcının ölümü sonrası Twitter hesabı üzerinden yaptığı "İnanmayı reddediyorum." paylaşımla birlikte üzüntüsünü dile getirdi.

Yorumlar (0)