Brezilya’da koronavirüs korkusu: Maske zorunluluğu geri geldi

Brezilya’da son dönemde artan koronavirüs vakaları sebebiyle yeni tedbirler hayata geçirildi. Bu kapsamda ülkedeki havaalanları ve uçaklarda maske takma zorunluluğu yeniden uygulanmaya başladı. 

DÜNYA 24.11.2022, 11:03 25.11.2022, 08:06
Brezilya’da koronavirüs korkusu: Maske zorunluluğu geri geldi

Son 3 senedir tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını, Brezilya’da bir kez daha tedirginliğe sebep oldu. Ülkede son dönemde büyük oranda artan vaka sayıları sebebiyle hükümet, yeni tedbirleri hayata geçirdi. Ülkeye gelen turistler vasıtasıyla toplum içindeki virüs yayılımını önlemek isteyen yetkililer, bu kapsamda havaalanları ve uçaklarda maske takma zorunluluğunu yeniden uygulamaya soktu. Tedbirlerin yarından itibaren geçerli olacağı bildirildi. 

Uzmanlarla yapılan toplantı sonrası tedbirler hayata geçirildi

Konuya ilişkin bilgilendirme yapan yetkililer, kararın uzmanlarla gerçekleştirilen toplantı sonrası alındığını belirtti. Ülkedeki vaka sayılarının hızla arttığını duyuran Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı, “Toplantının katılımcıları, epidemiyolojik verilerin özellikle toplu taşıma, havaalanları ve kapalı ortamlarda maske kullanımı gibi farmakolojik olmayan koruma önlemlerinin yeniden uygulanması gerektiğini vurguladı” bilgisini paylaştı. 

Brezilya’da bugüne kadar 689 bin kişi yaşamını yitirdi

Kovid-19 verilerinin mevsimlere göre dağılımına da yer verilen açıklamada, Brezilya'da son yıllarda, ilkbahar ve yaz dönemini kapsayan kasım-ocak aylarında vakalarda artışların görüldüğü ve bu durumun, okul tatilleri ile yıl sonu partileri gibi sebeplerden havalimanlarında artan turist sayısıyla daha da yükselebileceği aktarıldı. Son 6 hafta verilerine göre Brezilya’da en çok vaka artışının yaşandığı şehirler arasında Sao Paulo, Brasilia ve Rio de Janeiro da yer alıyor. 212 milyondan fazla nüfusa sahip olan Brezilya’da bugüne 35 milyonu aşkın kişide koronavirüse rastlandı. Virüs sebebiyle şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı ise 689 bin olarak duyuruldu.

Yorumlar (0)