Brezilya’da binlerce kişi devlet başkanını protesto etti

Koronavirüs salgınındaki rahat tutumlarıyla kendi ülkesi Brezilya’da protestolara neden olan devlet başkanı Jair Bolsonaro tepkilerin odağında. Sokaklara dökülen binlerce kişi Bolsonaro’nun görevden azledilmesini istedi

DÜNYA 03.10.2021, 12:19 03.10.2021, 12:40
Brezilya’da binlerce kişi devlet başkanını protesto etti

 Dünyada bütün dengeleri değiştiren koronavirüs salgını yüzünden yaklaşık 600 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği Brezilya’da halk artık tepkisini yüksek sesle dile getirmeye başladı. Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yu salgında yürüttüğü politikadan dolayı eleştiri yağmuruna tutan birçok sivil toplum kuruluşu, muhalefet partileri ve halk işçi sendikalarının yaptığı çağrıyla toplandı. Birçok şehir ve kasabada sokaklara çıkan halk Bolsonaro'nun hemen görevden azledilmesini talep etti. Bolsonaro’yu en başından beri salgınla doğru ve etkin bir şekilde mücadele etmemekle suçlayan göstericiler, diğer yandan elektrik, gıda ve yakıt ücretlerinde son günlerde yaşanan astronomik artılar ile ülkede yaşanan yüksek enflasyonu da protesto etti.

Soruşturmalar başlatıldı

Alınan bilgiye göre; Bolsonaro hakkında 100’den fazla azil soruşturması başvurusu yapıldığı öğrenildi. Ancak yapılan bu başvurular meclis tarafından değerlendirilmeyerek reddedildi. Diğer yandan, Brezilya Yüksek Mahkemesi’nin, Bolsonaro hakkında olumsuz sonuçlar doğurabilecek birkaç soruşturmanın başlatılması için onay verdiği anlaşıldı. Yaşanan bu gelişmelerin ilerideki günlerde nasıl sonuçlanacağı ise merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)