Brezilya ve Güney Afrika varyantları Hong Kong’a ulaştı 

Hong Kong’da çocuk bakıcısı olarak çalışan Filipinli bir kadında hem Brezilya hem de Güney Afrika varyantı keşfedildi. Sağlık Bakanlığı ayaklandı. 

DÜNYA 30.04.2021, 09:53 30.04.2021, 18:40
Brezilya ve Güney Afrika varyantları Hong Kong’a ulaştı 

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Hong Kong Özel İdare Bölgesi de varyantın ulaştığı bölgelerden biri oldu. Filipinler’den Hong Kong’a göçen ve burada çocuk bakıcılığı yapan 39 yaşındaki bir kadında hem Brezilya hem de Güney Afrika varyantı görüldü.

Bakıcı, fenalaşması üzerine hastaneye kaldırıldı ve pek çok test yapıldı. Kanında “E484K” ve ”N501Y” varyantlarına rastlanan kadın, hastanede karantina altına alındı.

Göçmen çocuk bakıcısının çalıştığı Tung Çung eyaletindeki 52 katlı bina da karantinaya alındı. Binada oturan kişilere bugün gün içinde test uygulanacak.

10 aylık bebek pozitif

Göçmen bakıcının ilgilendiği 10 aylık bebeğin de pozitif çıktığı belirtildi. Bir süredir Hong Kong’ta yaşayan kadının virüsü nereden aldığı ise henüz belirlenemedi. Bu durum, “varyantın ülkede çoktan yayılmış olabileceğine” dair endişeleri de beraberinde getirdi.

Hong Kong Yöneticisi Carrie Lam, konu hakkında, “Hastanın daha önce temas ettiği herhangi bir hastaya rastlamadık. Hastamızın ilk belirtileri 23 Nisan’da görülmüş. 14 günlük kuluçka süresinde de kendisi Hong Kong’tan dışarı çıkmamış. Bu durum, ilk yurt içi varyant kaynağı olarak biliniyor.” şeklinde açıklama yaptı.



Güney Afrika ve Brezilya varyantı neden daha çok bulaşıcı?

Güney Afrika ve Brezilya mutasyonlarının diğer mutasyonlardan ve virüsün kendisinden daha fazla bulaşıcı olduğu biliniyor. DSÖ’yü ayağa kaldıran bu varyantların daha bulaşıcı olmasının nedeni, hücrelere tutunduktan sonra enzimlerde ve protein zarlarında daha geniş çaplı tahribatlara yol açması ve bu şekilde vücut içinde daha hızlı yayılması.

Hong Kong, 209 ölüm bildirdi

7,5 milyon nüfusu olan Hong Kong, salgının başladığı günden bu yana 209 ölüm ve 11 bin 771 hasta sayısı bildirdi. 

Yorumlar (0)