Brezilya'da şiddetli yağışlar sürüyor: 79 ölü!

Brezilya'da son günlerde etkisini gösteren şiddetli yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 79'a çıktı. Kayıp sayısını kesin olarak tespit edemediklerini bildiren yetkililer, yağışların gün boyunca süreceğini hatırlattı. Toprak kaymasında ailesinden 11 kişiyi kaybeden Luiz Estevao Aguiar adlı vatandaş, "Hayatımıza normal şekilde devam ediyorduk. Bunu kimse tahmin edemezdi." dedi.

DÜNYA 30.05.2022, 15:09 31.05.2022, 10:31 Hakan Öksüz
Brezilya'da şiddetli yağışlar sürüyor: 79 ölü!

Güney Amerika ülkesi Brezilya, son günlerde şiddetli fırtınalarla boğuşuyor. Ülkenin kuzeydoğusunda etkisini gösteren kuvvetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarını da beraberinde getirdi. Cumartesi günü şiddetlenen fırtınanın yol açtığı yıkım artıyor.

Yetkililerden vatandaşlara uyarı: Dönmeye çalışmayın!

Yerel yetkililerden alınan bilgilere göre şiddetli yağışlar nedeniyle Pernambuco eyaletinde yaşamını yitiren vatandaşların sayısı 79 oldu. Bölgede yaşanan sel ve toprak kaymaları nedeniyle hayati tehlikenin oluştuğunu aktaran sivil savunma yetkilileri, vatandaşların bölgeye dönmemesi gerektiğini bildirdi.

Kayıp sayısı tespit edilemedi

Pernambuco Valisi Paulo Camara, yaşanan sel ve toprak kaymalarında kaç kişinin kaybolduğunu kesin olarak tespit edemediklerini belirtti. Olaylarda yaşamını yitirenlerin sayısının 79'a çıktığını kaydeden Vali Camara, kaybolan herkese ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Botlar ve helikopterler de çalışmalara katıldı

Meteoroloji yetkilileri, bölgedeki şiddetli yağışların gün boyunca devam edeceğini bildirdi. Zor durumda kalan ve kaybolan kişilere yardım etmek için bin 200 personelin görevlendirildiği aktarıldı. Arama kurtarma çalışmalarına botlarla birlikte helikopterlerin de katıldığı ifade edildi.

Toprak kaymasında 11 yakınını kaybetti!

Luiz Estevao Aguiar isimli vatandaş, toprak kayması nedeniyle 11 yakınını kaybetti. Olayın şokunu halen daha üzerinden atamayan acılı vatandaş, kız kardeşi ve eşinin de ölenler arasında bulunduğunu söyledi.

Ailesinden 11 kişiyi kaybetmesinin acısını yaşayan Aguiar, "Hayatımıza normal şekilde devam ediyorduk. Bunu hiçbirimiz tahmin edemezdik." dedi.

Yorumlar (0)