Brezilya'da sel felaketi! Can kaybı giderek artıyor

Brezilya’nın Rio de Janeiro eyaletinde, şiddetli yağışların yol açtığı toprak kayması ve sel sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 104’e çıktı.

DÜNYA 17.02.2022, 08:37 18.02.2022, 08:52
Brezilya'da sel felaketi! Can kaybı giderek artıyor

Brezilya Rio de Janeiro Sivil Savunma Sekreterliği, söz konusu eyaletin dağlık bölgesi Petropolis şehrindeki toprak kayması ve sel olayları sebebiyle ortaya çıkan bilançoyu açıkladı.

104 kişi öldü!

Selden etkilenen bölgede bulunan Rio de Janeiro Valisi Claudio Castro, basın mensuplarına yönelik açıklamasında, 1932’den beri söz konusu bölgenin en şiddetli yağışa maruz kaldığını ifade etti.

Castro, selden etkilenen vatandaşlara ev eşyası ve mobilya almaları için sosyal destek verilmesini beklediğini dile getirdi.

Arama kurtarma çalışmaları gerçekleştiren itfaiye ekiplerinin 21 vatandaşı kurtardığı, 35 kişinin şu ana kadar kayıp olarak açıklandığı fakat net kayıp sayısının belirlenemediği ifade edildi.

50’den fazla ev yıkılmıştı

Bölgeyi sert bir biçimde vuran sel ve toprak kaymaları sebebiyle en az 54 evin yıkıldığı açıklanırken, 370’i aşkın kişinin barınaklara sığınmak zorunda kaldıkları bildirilmişti.

Yetkililer, 400’ü aşkın itfaiyecinin çalıştığı felaket sebebiyle bölgede "afet durumu" ilan etmiş, tehlikeli alanlarda yaşayanların sığınaklara ve destek noktalarına gitmesi yönünde çağrı yapmıştı. 

Felaket sebebiyle birçok üniversite ve okul, sel felaketinde evsiz kalanların barındığı ve ihtiyaç sahiplerine desteklerin verildiği noktalara dönüştürülmüştü.

Yorumlar (0)