Brezilya'da iki okula silahlı baskın: 3 ölü, 11 yaralı

Brezilya'da kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından gerçekleştirilen saldırılarda iki okuldaki 3 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralı olarak kurtuldu. Saldırıların yaşandığı Espirito Santo eyaletine bağlı Aracruz kentinde okullar tatil edildi.

DÜNYA 25.11.2022, 22:52 27.11.2022, 09:01 Hakan Öksüz
Brezilya'da iki okula silahlı baskın: 3 ölü, 11 yaralı

Güney Amerika ülkesi Brezilya, Aracruz kentinde yaşanan okul saldırıyla sarsıldı. Saldırıya ilişkin ilk bilgiler, ülkenin resmi haber ajansı olan Agencia Brasil'den geldi. Aktarılan bilgilere göre saldırı, Brezilya'nın doğusunda yer alan Espirito Santo eyaletine bağlı Aracruz kentinde yaşandı. Sabah saatlerinde meydana gelen saldırı, kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişi tarafından gerçekleştirildi.

Aynı mahalledeki iki okula saldırdı

Silahlı saldırgan, Aracruz kentine bağlı Coqueiral Mahallesi'nde bulunan iki okulu hedef aldı. İlk ve orta öğretim düzeyinde eğitim veren Primo Bitti adlı devlet okuluna giren saldırgan, burada görevli 2 öğretmeni vahşice katletti. Saldırı anında okulda bulunan 9 kişi ise yaralı olarak kurtuldu.

Kentteki okullar tatil edildi

Geldiği araçla okuldan uzaklaşan saldırgan, aynı sokakta bulunan "Darwin" isimli özel okula da saldırdı. Buradaki 1 kişi öldüren saldırgan, 2 kişi de yaraladıktan sonra kaçtı. 
Saldırılara ilişkin paylaşımda bulunan Espirito Santo Eyalet Valisi Renato Casagrande, güvenlik güçlerinin olayı soruşturduğunu ve saldırganın yakalanacağını belirtti. Aracruz kentindeki okulların tatil edildiği aktarıldı.

Yorumlar (0)