Brezilya'da futbolcuları taşıyan uçak düştü: 6 ölü

Brezilya’da Palmas Futbol y Regatas ekibinin mensuplarını taşıyan uçak, kalkıştan kısa bir zaman sonra yere çakıldı. Kazada, Palmas Futbol y Regatas Başkanı Lucas Meira ile 4 oyuncu ve pilot yaşamını yitirdi.

DÜNYA 24.01.2021, 22:13 25.01.2021, 15:30
Brezilya'da futbolcuları taşıyan uçak düştü: 6 ölü

Brezilya'da Palmas Futbol y Regatas ekibinin üyelerini ve Başkan Lucas Meira'yı taşıyan 'BE58 Baron' modeline ait uçak, yarın gerçekleştirilecek olan Copa Verde (Yeşil Kupa) karşılaşmasında Vila Nova'ya karşı oynamak için, ülkenin Gois eyaletine gitmek üzere havalanmasından kısa bir zaman sonra düştü.

Ülkenin Tocantins eyaletinde bulunan Palmas kentinden havalanan uçak, kalkıştan kısa bir zaman sonra henüz kaynağı bilinmeyen bir sebepten ötürü Luzimangues bölgesinde bulunan bir ormanlık alana düştü. 

Meydana gelen kazada, ülkede dördüncü ligde bulunan Palmas Futbol y Regatas ekibininden Başkan Lucas Meira ve Marcus Molinari, Guilherme Noé, Ranule ve Lucas Praxedes adlı dört oyuncu ve uçağın pilotu yaşamını yitirdi.

Kulüp tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Yaşama tutunan olmadığını bildirmekten dolayı büyük bir üzüntü duyuyoruz. Bu dehşet ve acı anında kulübümüz, gerekli olan tüm desteği sunacaktır. Tüm yaşamını yitirenlerin aile mensupları için dualarınızı eksik etmeyi unutmayın.” ifadeleri kullanıldı.

Yarın oynanacak karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Vila Nova ekibinin yöneticileri, meydana gelen trajik olayın akabinde maçın ertelenmesini önerdi.

Yorumlar (0)