Brezilya, 6 saatte sular altında kaldı

Rio de Janeiro’da art arda meydana gelen selde 67 kişi hayatını kaybetti ve onlarca kişi kayboldu. Bölgede binlerce kişi evsiz kaldı ve 52 noktada toprak kayması yaşandı. Brezilya basını, dağlık bölge Petropolis’in şubat ayında alması beklenen tüm yağışı yalnızca 6 saat içinde aldığını duyurdu. 

DÜNYA 16.02.2022, 10:07 17.02.2022, 10:55
Brezilya, 6 saatte sular altında kaldı

Brezilyalı vatandaşlar, sağanak yağış ve beraberinde gelen doğal afetler sebebiyle zor günler geçiriyor. Şiddetli yağışların etkili olduğu ülkede art arda seller meydana geldi. Brezilya Bölgesel Kalkınma Bakanı Rogerio Marinho, sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşları uyaran açıklamalarda bulundu. Ülkenin farklı bölgelerinde sel oluştuğunu kaydeden Marinho, özellikle dağlık bölgelerden uzak durulması gerektiğini aktardı. 52 noktada heyelan meydana geldiğini ifade eden Bölgesel Kalkınma Bakanı, şimdiye kadar 6 kişinin öldüğünü vurguladı. 



Binlerce kişi evsiz kaldı, onlarca kişi kayıp 

Marinho, yerel yönetimlerle temas halinde olduklarını ve evsiz kalanlar ile riskli bölgelerde yaşayan kişilere yardım ulaştırılacağını kaydetti. İnternete yansıyan görüntülerde, dağlık bölgelerdeki toprak kaymaları, sel, araçların sürüklenmesi net şekilde görüldü. Brezilya basını ise dağlık bölge olan Petropolis’in şubat ayının tamamında alması gereken yağışı 6 saat içinde aldığını aktardı.  

100’den fazla itfaiyecinin arama kurtarma çalışmalarını yürüttüğü bölgede onlarca kişinin kayıp olduğu kaydedildi. Şehirdeki en büyük sel trajedisi ise 2011 senesinde yaşanmış ve 900 kişi hayatını kaybetmişti. 

Yorumlar (0)