"Brexit mağduru" Cameron, uçakta paniğe sebep oldu!

İngiltere eski Başbakanı Cameron'un koruması, uçak tuvaletinde Cameron'un pasaportu ve dolu bir tabanca unuttu.

DÜNYA 05.02.2020, 14:11 05.02.2020, 14:13
"Brexit mağduru" Cameron, uçakta paniğe sebep oldu!

İngiliz medyası, eski Başbakan David Cameron'un New York-Londra uçuşu ardından yaşanan bir güvenlik skandalını ortaya çıkardı. Cameron'a İngiliz Metropolitan Polisi tarafından atanan koruma görevlisi, eski başbakanın pasaportunu ve kendi dolu tabancasını uçağın tuvaletinde unuttu. 

İngiliz Havayolları'na ait uçak New York'tan kalkmadan önce tuvaleti kullanan bir yolcunun tuvalette bulduğu uçak, yolcular arasında büyük paniğe yol açtı. Uçağın kaptan pilotunun da bir tabanca bulunduğunu doğrulaması üzerine The Sun gazetesine konuşan bir yolcu, "Herkes korkudan çıldırdı" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Yolcuları yatıştırmak isteyen kaptan pilot, Cameron'un koruma görevlisinin uçuş sırasında da tabanca taşımasına izin verildiğini ve silahın kendisine iade edildiğini söylese de yolcuların yoğun tepkisi üzerine silah uçaktan indirildi. Metropolitan Polisi, 3 Şubat'ta yaşanan vakayı çok ciddiye aldıklarını ve bir soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Havayolu şirketi ise İngiliz polisinin uçaklarda özel ve kontrollü durumlarda silah taşımalarına izin veren Sivil Havacılık Otoritesi kurallarına uyulduğunu, kabin görevlilerinin yaşanan sorunla hızla başa çıktığını ve uçuşun kalanının normal bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Yorumlar (0)