Brexit için Kraliçe'nin onayı bekleniyor!

İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla ilgili yasal düzenlemede parlamento aşaması sona erdi. Tasarı, Kraliçe II. Elizabeth'in onayından sonra yasalaşacak.

DÜNYA 23.01.2020, 00:32
Brexit için Kraliçe'nin onayı bekleniyor!

İngiltere'de parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarası, İngiltere'nin AB'yle vardığı Brexit anlaşmasını yasalaştıracak tasarının görüşmelerini bitirdi.

Boris Johnson hükümetinin tasarıdan çıkardığı mülteci çocukların aile birleşimi hakkının korunması dahil 4 düzenlemenin tekrar metne eklenmesi kararlaştırıldı.

Tasarı, Kraliçe 2 Elizabeth'in onayından sonra yasalaşacak ve İngiltere 1973'te katıldığı AB'den 31 Ocak'ta ayrılmış olacak.

Varılan anlaşmaya göre, İngiltere AB'ye yaklaşık 30 milyar sterlin ödeyecek. İngiltere'de yaşayan AB vatandaşlarının hakları garanti altına alınacak ve İrlanda Denizi'nde bir gümrük noktası meydana getirilecek.

İngiltere, 2020 sonuna kadar sürecek geçiş süreci boyunca ise Brüksel'in kurallarına tabi olmaya devam edecek.

Yeni ilişki için müzakereler başlayacak

Geçiş sürecinde taraflar gelecekteki ilişkilerini düzenleyecek kapsamlı bir anlaşmayla ilgili müzakere yürütecek.

Müzakerelerde ticaretin yanı sıra balıkçılık, havacılık, ilaç ve güvenliğe kadar her konu masaya yatırılacak. AB, tüm bu konularda bir yıldan az bir sürede anlaşmaya varmanın imkansız olduğunu savunarak sürenin 2022'ye kadar uzatılmasını talep ediyor.

Yorumlar (0)