Brenton Tarrant hakkında karar açıklandı!

Yeni Zelanda'da iki camiye terör saldırısı düzenleyen ve 51 Müslüman'ı şehit eden terörist Brenton Tarrant'a ömür boyu hapis cezası verildi.

DÜNYA 27.08.2020, 08:31 27.08.2020, 16:47
Brenton Tarrant hakkında karar açıklandı!

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrindeki 2 camide peş peşe gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 51 Müslüman'ı katleden, 49 kişiyi de yaralayan ırkçı terörist Brenton Tarrant'a ömür boyu hapis cezası verildi.

Christchurch Yüksek Mahkemesi'nde görülen davanın hüküm duruşmasında Hakim Cameron Mander cezayı okudu. Hakim Cameron Mander, terörist Brenton Tarrant'ın 51 cinayet, 40 ayrı cinayete teşebbüs ve bir terörizm suçundan hüküm giydiğini belirterek, şartlı tahliye olmaksızın müebbet hapis cezasına çarptırıldığını belirtti.

Dünkü duruşmada kendi savunmasını okumak istemediğini söyleyen terörist Brenton Tarrant'ın ifadesi, avukat tarafından okunmuştu.

Türk ve Müslüman düşmanı ırkçı terörist Brenton Tarrant, hakkındaki terör saldırısı, 51'i cinayet, 40'ı cinayete teşebbüs suçlamalarının tamamını kabul etmişti.

Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan ve saldırı öncesi Türkleri ve Müslümanları hedef alan manifesto yayınlayan aşırı sağcı terörist Brenton Tarrant'ın, 4 günlük yargılamanın ardından ömür boyu hapse mahkum edilmesi öngörülüyordu.

Başındaki kaska taktığı kamera ile adeta bilgisayar oyunundaymış gibi katliamları canlı yayınlayan ve iki caminin ardından üçüncü camiye saldırı için çıktığı yolda polis tarafından yakalanan ırkçı terörist Brenton Tarrant, Christchurch şehrindeki Nur ve Linwood Camilerine 15 Mart 2019 tarihinde cuma namazında otomatik silahlarla terör saldırısında bulunmuştu.

Biri Türk 51 Müslüman'ın şehit olduğu, 2'si Türk 49 Müslüman'ın ise yaralandığı terör saldırısı Yeni Zelanda ve tüm dünyada Müslümanların tepkisiyle karşılaşmış, saldırıya Batı'nın tepkisi hayli cılız olmuştu.

Yorumlar (0)