Böylesi görülmedi: 1 saatte hava sıcaklığı 29 derece birden düştü

ABD geçmişinde hiç yaşanmamış hava olaylarına şahit oluyor. Dondurucu rüzgarlar doğu eyaletlere doğru hareket ederken Colorado'da meydana gelen sıcaklık düşüşünün bir saat içerisinde yaşanması bir ilk olarak kayıtlara geçti.

DÜNYA 23.12.2022, 15:23 23.12.2022, 17:09
Böylesi görülmedi: 1 saatte hava sıcaklığı 29 derece birden düştü

ABD'de yılbaşı tatiline kısa bir süre kala ülke genelinde yaşanan soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Ulusal Hava Durumu İdaresi tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, hafta sonu yapılacak etkinlikler sırasında olumsuz durumlar yaşanmaması için uyarıda bulunuldu.

Hava sıcaklığındaki düşüş tarihe geçti

Geçtiğimiz çarşamba günü Denver Uluslararası Havalimanı'nda (DIA) meydana gelen sıcaklık düşüşü tarihte bir olarak görüldü. Ulusal Hava Durumu Servisi verilerine göre, saat 15:53'te hava 42 derece olarak ölçülmüştü. Saatler 16:53'e geldiğinde ise hava sıcaklığı 37 derece kadar düştü. 5 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı ABD tarihinde bir ilk.

Ulusal Hava Durumu Servisinde meteoroloji yetkilisi olan Victoria Chavez tarafından yapılan açıklamada, havalimanında hava sıcaklığı 15 dakika içerisinde 42 dereceden 13 dereceye kadar düştü. Ulusal Hava Durumu İdaresinin (NOAA) gerçekleştirdiği incelemelerde, kuzey kutbu bölgesinden gelen Kanada ve ABD’nin bazı kesimlerinde etkisini hissettiren dondurucu rüzgarların ülkenin doğu bölgelerine doğru etkisini hissettirdiği ifade edilerek alınacak tedbirler hususunda uyarıda bulunuldu.

Yorumlar (0)