Böyle kargo mu olur? Paketten beyin çıktı!

ABD'de gümrük memurları, Kanada sınırında kontrol ettikleri bir posta aracında kavanoz içine konulmuş bir beyin buldu.

DÜNYA 21.02.2020, 12:37
Böyle kargo mu olur? Paketten beyin çıktı!

Beyin, 14 Şubat'ta ABD'nin Michigan eyaletiyle Kanada'nın Ontario şehrini birbirine bağlayan Blue Water Bridge geçişinde bulundu.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) görevlileri, kavanozun "Antik Öğretim Numunesi" isimli bir kargonun içinde bulunduğunu açıkladı. Kavanozlanmış beyin, Kanada'nın Toronto şehrinden ABD'nin Wisconsin eyaletine bağlı Kenosha'ya gidiyordu.

Bu cins kargolar ABD'de yasak

CBP'den yapılan açıklamada görevlilerin kargoyu açar açmaz içinde insan bulunan bir kavanoz bulduğu ve bu kargonun yasal taşınmasını sağlayan herhangi bir belge olmaksızın yolculuk yaptığı belirtildi. CBP'nin bölge görevlisi Michael Fox, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) bu tip kargolar konusunda çok katı kuralları olduğunun hatırlanması gerektiğini söyledi.

Gümrük görevlilerinin başına gelen ilk garip olay değil!

ABD gümrük görevlileri ilk kez ilginç bir kargoyla karşılaşmıyor. 2014 yılında Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda görev yapan gümrük memurları, Nijerya'dan Kaliforniya'ya yollanan 67 adet canlı dev Afrika solucanı keşfetmişti. Zararlı parazitler taşıyabilen soluganlar, ABD'de yasak oldukları için yakılmıştı.

2006 yılında ise gümrük memurları aralarında dinozor yumurtaları da bulunan 8 ton ağırlığında tarih öncesi çağa ait fosil bulmuştu. Memurlar, fosillerin Arjantin'den Arizona'da düzenlenen bir fosil fuarına kaçak şekilde getirilmeye çalışıldığını tahmin etmişti.

Yorumlar (0)