Boykot için Türk mallarını yakıyorlar!

Suudi Arabistan’da bir kişinin, hükümet tarafından boykot çağrısı yapılması üzerine Türk malı enstrümanı yaktığı görüldü. 

DÜNYA 20.10.2020, 08:49 20.10.2020, 16:01
Boykot için Türk mallarını yakıyorlar!

Suudi Arabistan hükümeti, Türkiye'ye yönelik boykot çağrılarına devam ediyor. 

İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek isteyen Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu binasında katledilmesine yönelik araştırmalar ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Katar'daki askerî varlığından rahatsız olduğu gerekçesiyle Türk mallarının boykot edilmesini istiyor. 

Suudi Arabistan vatandaşlarından bazıları söz konusu boykot çağrılarına tepki gösterirken, bazıları da destek verdi. 

Suudi Arabistan'da yaşayan bir kişinin, arkasında bulunan Türk bayrağı fotoğrafının üstüne çarpı işareti koyduğu fark edildi. Söz konusu kişinin, daha sonra Türk malı enstrümanları yaktığı görüldü. 

Ne olmuştu?

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Ajlan Al-Ajlan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile sık sık Türkiye'ye yönelik boykot çağrısı yapmıştı.

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yatırım, ithalat ve turizm alanlarında ilişki kurulmaması gerektiğini belirten Ajlan Al-Ajlan, hem iş dünyasının hem de vatandaşların "Türk" sözcüğünün geçtiği herhangi bir şeyin yanından bile geçmemeleri gerektiğini ifade etmişti.

Ajlan Al-Ajlan, Suudi Arabistan'da yer alan Türk firmaları ile iş yapılmaması gerektiğini kaydederek, "Türkiye'nin ülkesine karşı beslediği husumete" verilecek en iyi karşılığın bu olduğunu ileri sürmüştü.

Prens Abdulrahman bin Musaed bin Abdülaziz El Suud'dan da boykot çağrısı gelmişti.

Suudi prens, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Katar'daki varlığına" dair açıklamalarının olduğu bir haberi paylaşmış, bu sebeple Türk mallarının boykot edilmesi gerektiğini kaydetmişti.

Alay eder tarzda ifadeler kullanan Suudi prens, "Türkiye'nin ekonomik durumunun sahip olduğu gücü korumak amacıyla herkesin boykot uygulaması gerektiğini" belirtmişti. 

"Türk mallarına dokunmayın!"

Suudi Arabistan'da bulunan bir markette, Türk mallarının üstüne şerit şekildiği ve "Dokunmayın" yazılı bir kağıdın yerleştirildiği görülmüştü. 

Erdoğan açıklama yapmıştı

Türkiye'nin Körfez'deki varlığından rahatsız olunmaması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmetçik sayesinde Körfez ülkelerinde huzur, güvenlik ve barış sağlanmasına katkıda bulunulduğunu ifade etmişti.

Yorumlar (0)