Bosna Hersek'te çirkin saldırı!

Bosna-Hersek Gornji Vakuf'un Krupa köyünde yaşayan bazı Boşnakların evlerinin duvarları ve araçlarına gamalı haç çizildi, çirkin ifadeler yazıldı.

DÜNYA 05.08.2019, 18:36
Bosna Hersek'te çirkin saldırı!

Bosna Hersek'in orta kesimlerinde bulunan Gornji Vakuf'ta, bazı Boşnakların araçlarına ve evlerinin duvarlarına Srebrenitsa soykırımı kurbanlarının yakınlarını yaralayıcı ifadeler yazıldı, gamalı haçlar çizildi.

Konuya ilişkin Orta Bosna Kantonu Polisinden yapılan açıklamada, Krupa köyündeki 5 araca ve evlerin duvarlarına Nazilerin sembolü olan gamalı haç çizildiği ve Srebrenitsa soykırımına ilişkin kurban yakınlarını yaralayıcı çirkin sözlerin yazıldığı bildirildi.

Gece geç saatlerde yapıldığı değerlendirilen çirkin saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

Alçak saldırının mağdurlarından Muhamed Pokvic, evinin duvarlarına yazılanlar sebebiyle çok üzgün olduğunu ifade ederek, "Hırvat komşularımız var. Onlarla aramız çok iyi. Olanlar karşısında Hırvat komşularımız yüzümüze bakamadılar." diye konuştu.

Gornji Vakuf'un Krupa köyü yönetiminden Anto Batinic de saldırıyı esefle kınadığını söyleyerek, suçluların bir an önce bulunup cezalandırılmasını dileğini dile getirdi.

Yorumlar (0)