Borsaya silahlı ve bombalı saldırı

Pakistan'da menkul kıymetler borsasına silahlı ve el bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı. 4 saldırgan ise öldürüldü.

DÜNYA 29.06.2020, 10:14
Borsaya silahlı ve bombalı saldırı

Pakistan'da PSX (menkul kıymetler borsası) binasına rastgele ateş açarak içeri giren ve 6 kişiyi öldüren ve 3 kişiyi yaralayan 4 saldırgan etkisizleştirildi.

Saldırganlar ilk olarak saat 10.40 (TSİ 08.00) ciarlarında Karaçi şehrinde bulunan menkul kıymetler borsasının (PSX) dış kapısına el bombası attılar ve ardından rastgele ateş açarak binaya girdiler.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 1 polis, 5 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti ve 3 sivil yaralandı.

Menkul kıymetler borsası (PSX) binasına saldıran 4 teröristin öldürüldüğünü duyuran Sindh Eyaleti Emniyet Müdürü Müştak Ahmed Mahar, emniyet güçlerinin bina içinde ve çevresinde arama başlattığını söyledi ve saldırganların üzerinde aktif görevde bulunmayan polis memurlarının üniformalarının olduğuna dikkat çekti.

Karaçi Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, tamamı öldürülen saldırganların yanlarında, içinde patlayıcı düzeneği olan bir çantanın bulunduğu belirtildi.

PSX (Pakistan Menkul Kıymetler Borsası) Genel Müdürü Abid Ali Habib, Pakistan medyasına yaptığı açıklamada, saldırganların bina önündeki otopark ve giriş katına ateş açtıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)