Boris Johnson, Kovid-19'un yeni tedavisini açıkladı: 'Kapsül ve tabletler'

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, gelecek vadeden ve Covid-19 tedavisinde kullanılması planlanan yeni ilaçların sonbahar aylarında kullanıma sunulacağını açıkladı. 

DÜNYA 21.04.2021, 10:11 21.04.2021, 12:13
Boris Johnson, Kovid-19'un yeni tedavisini açıkladı: 'Kapsül ve tabletler'

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, basın toplantısı düzenleyerek Covid-19’un tedavisine yönelik üretilecek ve tablet ya da kapsül olarak kullanılabilecek ilaçların sonbahar aylarında kamuoyuna sunulacağını duyurdu.

Sonbaharda yeni ilaçlar sunulacak

"Yeni Antiviraller Özel Görev Komitesi’nin, Covid-19 ile mücadele çerçevesinde evde uygulanabilecek tedaviler geliştirmeye çalıştığına dikkat çeken Başbakan Boris Johnson, bu komitenin, gelecek vadeden bu ilaçları sonbaharda vatandaşların kullanımına sunacaklarını belirtti.

Bu ilaçlar sayesinde virüsün yayılımının engellenebileceğini ve Covid’e yakalanan birinin semptomlarını azaltabileceğini açıklayan Johnson, bu ilaçlarla daha fazla insanın hayatının kurtulabileceğini vurguladı.

“Covid-19 ile yaşamayı öğrenmemiz lazım”

Bu senenin devamında bilim adamlarının, yeni bir Covid-19 dalgası yaşanacağına ilişkin uyarılarının bulunduğunu söyleyen Başbakan Boris Johnson, ülkedeki kısıtlama ve tedbirlerin kaldırılmasına ilişkin yol haritasında düzenlemeye gitmek için bir sebep olmadığını ve Covid-10 ile yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini ifade etti.

17 Mayıs’ta seyahatler başlıyor

İngiltere’ye seyahat kısıtlamalarının 17 Mayıs’ta kaldırılacağını ve bu tarihten sonra seyahatlerin başlayacağını hatırlatan Johnson, kırmızı listenin hep gözden geçirdiğini söyledi. Johnson ayrıca, yeni mutasyon sebebiyle tedbir amaçlı olarak Hindistan’ın kırmızı listeye alındığını, Hindistan’da çıkan bu mutasyonun araştırılan bir mutasyon olduğunu aktardı.

Yorumlar (0)