Boris Johnson'ın tatili, İngilizleri çileden çıkardı!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, eşi Carrie Johnson ile birlikte önce Slovenya'ya gitti. Daha sonra Yunanistan'a uçan Johnson'ın tatil pozları, İngiliz kamuoyunun gündemine oturdu. İngiliz sosyal medya kullanıcıları, "Bizi zombiler yönetiyor." yorumunda bulundu.

DÜNYA 15.08.2022, 13:15 Hakan Öksüz
Boris Johnson'ın tatili, İngilizleri çileden çıkardı!

Kendisine yönelik yoğun baskılar nedeniyle Temmuz ayında partisinden istifa eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni birisi seçilene kadar başbakanlık görevini yürüteceğini söyledi. İstifa depreminin ardından tatile çıkan Johnson, İngiltere kamuoyundan sert eleştiriler alıyor. Boris Johnson'ın tatil pozları, ülkenin gündeminden düşmek bilmiyor.

"Johnson'ın umrunda değil"

Koronavirüs döneminde yasak olmasına rağmen doğum günü partisine katıldığı belirlenen Boris Johnson, şimdi de tatil yaptığı için eleştirilerin odağına yerleşti. Eşi Carrie Johnson ile çıktığı Yunanistan tatilinde çekilen fotoğrafları basına yansıyan Johnson, iki haftada ikinci defa tatil yaptığı için topa tutuldu. İngiliz sosyal medya kullanıcıları, "Hayat standartlarımız düştü, her şey pahalı. Bu durum, Johnson'ın umrunda değil." yorumunda bulundu.

"Bizi zombiler yönetiyor" 

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle akaryakıt arzında meydana gelen düşüş, enerji fiyatlarını yukarı çekti. Avrupa genelinde enerji fiyatları yükseldi. İngiltere'de yıl sonunda faturaların iki kat zamlanması bekleniyor. Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini kaydeden İngiliz vatandaşlar, sorunlara çözüm bulmakla görevlendirilen Boris Johnson'ın, "partiden partiye koştuğunu" belirtiyor. İngiliz kullanıcılar sosyal medyada, "Bizi zombiler yönetiyor." ifadesini kullanıyor.

Önce Slovenya'ya, sonra Yunanistan'a uçtu!

Eşi ile gitmediği bir balayının bulunduğunu kaydeden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, tatil için ilk önce Slovenya'ya uçtu. Daha sonra Yunanistan'a geçen Boris Johnson'ın tatil görüntüleri, İngilizleri çileden çıkardı. Johnson'ın tatil görüntüleri, Durham Şehri İşçi Milletvekili Mary Kelly Foy tarafından "Boris Johnson'ın Günlüğü" notuyla paylaşıldı. Görüntüleri yorumlayan İşçi Partisi sözcüsü, "Tatilde de olsa ofiste de olsa bir şey fark etmiyor. Ofisteyken de işe yaramıyor." dedi.

Yorumlar (0)