Boris Johnson: Hasta la vista, baby

İngiltere Başbakanı Boris Johnson iktidarda bulunan Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etmesinin akabinde parlamentoda son defa konuştu. Johnson, Terminatör filminden alıntı yaptığı 'hasta la vista, baby' sözleriyle parlamentoyla vedalaştı.

DÜNYA 21.07.2022, 01:02 21.07.2022, 01:12
Boris Johnson: Hasta la vista, baby

İngiltere Başbakanı, parlamentoya veda etmek için yaptığı konuşmasında yerini alacak olan yeni başbakana bazı öneriler verdi.

İngiltere'yi AB'den (Avrupa Birliği) çıkış ve koronavirüs süreçlerinde yönetmek ve Rusya Federasyonu'nun işgaline karşı Ukrayna'ya destek vermek gibi kendi döneminde yapılan icraatlarını 'başarı' olarak niteleyerek öven Johnson, "Görev şu an için büyük oranda tamamlandı." ifadelerini kullandı.

7 Temmuz'da istifa etmişti

İngiltere Başbakanı, Terminatör filminden alıntı yaptığı 'hasta la vista, baby' sözleriyle parlamentoyla vedalaştı.

Boris Johnson, geçtiğimiz 7 Temmuz tarihinde iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden ayrıldığını, başbakanlık görevini ise yeni lider seçilinceye dek sürdüreceğini duyurmuştu.

5 Eylül tarihinde belli olacak

Liderlik yarışı için son iki adayın en geç 21 Temmuz tarihine dek belirlenmesi tahmin ediliyor.

Akabinde ülke genelinde yaklaşık olarak 160 bin Muhafazakar Parti mensubu, partinin yeni liderini ve ülkenin yeni başbakanını finale kalan iki aday arasından tercih edecek.

Oylamanın akabinde Johnson sonrası Muhafazakar Parti'nin yeni lideri ve Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın yeni sakini önümüzdeki 5 Eylül tarihinde açıklanacak.

Yorumlar (0)