Boris Johnson'dan sürpriz Kiev ziyareti!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna lideri Zelenski ile başkent Kiev'de bir araya geldi. Görüşme, "sürpriz" notuyla paylaşıldı.

DÜNYA 09.04.2022, 18:43 10.04.2022, 00:07 Hakan Öksüz
Boris Johnson'dan sürpriz Kiev ziyareti!

Rusya'nın 24 Şubat'ta savaş açtığı Ukrayna, dünyanın dört bir yanından askeri teçzihat ve insani yardım alıyor. Buça'da Rus ordusu tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülen katliam ve Kiev'deki gar saldırısı, dünya kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Başkent Kiev'de görüştüler!

Rusya'nın işgaline uğrayan Ukrayna'ya verilen destek, her geçen gün artıyor. Ukrayna'ya sürpriz ziyaret gerçekleştiren liderlerden biri de İngiltere Başbakanı Boris Johnson oldu. Johnson, Başkent Kiev'de Ukrayna lideri Zelenski ile görüştü. 

Görüşmeden bir kare paylaşan Ukrayna'nın Londra Büyükelçiliği, fotoğrafa "sürpriz" notunu düştü. Paylaşımda başka bir ayrıntının verilmemesi dikkat çekti.

AB Komisyonu Başkanı da ziyaret etmişti!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Buça bölgesine ve Kiev'e ziyarette bulunmuş, "Bu sizin olduğu kadar bizim de savaşımız." mesajını vermişti. 

Leyen, AB'ye girişin ilk aşaması olarak kabul edilen anketi Ukrayna lideri Zelenski'ye vermişti. Zelenski, çok sayıda soru bulunan anketi doldurulmuş şekilde geri vereceğini söylemişti. Ziyarette Leyen'e, Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell eşlik etmişti.

Yorumlar (0)