Boris Johnson'dan istifa açıklaması!

2020 ve 2021 yıllarında Başbakanlıkta koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı partilerin düzenlendiğinin ortaya çıkması, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı hedef tahtasına oturtmuştu. Johnson, istifa edip etmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtladı.

DÜNYA 25.05.2022, 19:48 Hakan Öksüz
Boris Johnson'dan istifa açıklaması!

İngiltere'de devam eden karantina uygulaması sırasında Başbakanlıkta gerçekleştirilen partilere katıldığı ortaya çıkan Başbakan Boris Johnson, özür dilemiş ve tüm sorumluluğu üstlenmişti. Halkın güvenin sarstığı için üzgün olduğunu belirten Johnson, karantina tedbirlerini çiğnediğinin farkında olmadığını bildirmişti.

Olayın ortaya çıkması üzerine Boris Johnson'a ateş püsküren İngiliz kamuoyu, istifa talep etmişti.

Kıdemli müsteşar Sue Gray tarafından hazırlanan rapor, Başbakanlıkta verilen partilerle ilgili gerçekleri gözler önüne serdi. Başbakan Johnson, raporun yayımlanmasından sonra soruları yanıtlamak için basın toplantısı düzenledi.

"Vaatlerimi yerine getirmeliyim"

Halkın öfkesini anlayabildiğini kaydeden Başbakan Johnson, raporun sonuçlarının oldukça acı olduğunu söyledi.

Olayın bütün sorumluluğunu üstlendiğini belirten Johnson, "Bununla birlikte yine de istifa etmeyi düşünmüyorum. Vaatlerimi yerine getirmeliyim. Rapor oldukça mahcup edici ancak yola devam etmeliyiz." dedi.

"Temizlik personellerine kötü muamele yapıldı"

İngiltere'de koronavirüs tedbirlerinin uygulandığı 2020 ve 2021 yıllarından Başbakanlıkta düzenlenen partilerle ilgili ortaya çıkan ayrıntılar, ülkede şok etkisi yaratmıştı.

Partilerde koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı ve uyarıda bulunan temizlik personellerinin kötü muamele ile karşılaştığı kaydedilmişti. Olayın ortaya çıkmasının ardından, Boris Johnson'ın istifa edip etmeyeceği konusu gündeme gelmişti.

Yorumlar (0)