Boris Johnson'dan Bayraktar TB2 SİHA yorumu: "Tam bir oyun bozucu!"

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta kullanılan Bayraktar TB2 SİHA'ların etkinliğine ilişkin konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Oyun bozucu bir niteliğe sahipler." dedi.

DÜNYA 30.03.2022, 20:20 30.03.2022, 20:38 Hakan Öksüz
Boris Johnson'dan Bayraktar TB2 SİHA yorumu: "Tam bir oyun bozucu!"

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat günü başlayan savaş, dünya kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA'ların sahadaki performansı dikkat çekiyor. Bayraktar TB2 SİHA'ların savaştaki etkinliğinden bahseden isimlerden biri de İngiltere Başbakanı Boris Johnson oldu. Johnson, TB2 SİHA'lar için "oyun bozucu" yorumunda bulundu.

"Bu silahlar oyun bozucu oldu"

Savaşla ilgili Avam Kamarası milletvekillerinin sorularına cevap veren İngiltere Başbakanı, "Ukrayna'nın satın aldığı bazı silahlar, savaşta oldukça işe yaradı. Türkiye'den satın aldıkları Bayraktar TB2 SİHA'ların Rusya için 'oyun bozucu' bir karaktere sahip olduğu görülüyor. Keza bizden aldıkları STARStreak yüksek hızlı hava savunma füzeleri de öyle." dedi. 

"Putin yalan söylüyor"

Ukrayna topraklarından ayrılana kadar Rusya'nın yoğun bir baskı altına alınması gerektiğini belirten Boris Johnson, "Yaptırımlar saha sert hale gelmeli. Vladimir Putin, savaşın gerçeklerini halkından saklıyor. Tam anlamıyla haksızlık. Savaşla ilgili asılsız bilgilerin yayılmaması için bir bilgi ünitesi kurduk. Niyetimiz, savaşın gerçeklerini insanlara anlatmak. Putin'in yalanlarına karşı ne yazık ki hem Rus halkı hem de uluslararası kamuoyu savunmasız." ifadelerini kullandı.

"Amacımız rejim değişikliği değil"

Vladimir Putin'in Rusya'nın başında daha fazla kalmaması gerektiğine ilişkin daha önce kullandığı ifadeler hatırlatılan Boris Johnson, "Amacımız Rusya'da rejim değişikliği yapmak değil, Ukrayna halkının güvenliğini sağlamak. Bu barbarlığı sonlandırmak istiyoruz. Başka bir ülkenin iç düzeni bizi ilgilendirmiyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)