Bomba etkisizleşti sandılar, araç içinde patladı: 9 asker öldü!

Irak'ın Sincar ilçesinde bulunan ve etkisizleştirilen bomba, askerî araca alındıktan sonra patladı, 9 asker öldü.

DÜNYA 17.01.2021, 15:55 18.01.2021, 10:42
Bomba etkisizleşti sandılar, araç içinde patladı: 9 asker öldü!

Irak'ın Sincar ilçesinde bulunan ve bomba imha uzmanlarının etkisizleştirdiği bomba, askerî araca konulduktan kısa süre sonra patladı. Olayda 8'i asker olmak üzere 9 kişi yaşamını yitirdi.

Musul kentine bağlı Sincar ilçesinin Kaymakamı Mihma Halil, Irak basınına verdiği beyanatta, Sincar ilçesine bağlı bir köyde bomba tespit edildiğini, bombanın uzmanlar tarafından etkisiz duruma getirildiğini ve güvenli bir bölgede imha edilmesi için askerî araca konduğunu, tam bu sırada şiddetli bir patlama meydana geldiğini tespit edilen bombanın etkisiz hale getirilip başka bir bölgeye nakledilmek istendiği sırada patlama meydana geldiğini ifade etti.

Mihma Halil, "Bombaya uzmanlar müdahale etmişti ve etkisiz duruma getirildiği düşünülüyordu. Başka bir yere götürülmek için Irak ordusuna ait bir askerî araca konuldu ancak araç içinde patladı. 8 askerin ve 1 sivilin yaşamını yitirdiğini üzülerek belirtmek istiyorum. Bomba DEAŞ terör örgütüne mi ait henüz tespit edilmiş değil. Bu tür olaylar zaten DEAŞ'ın daha önce kontrol altında tuttuğu bölgelerde yaşanıyor." dedi.

DEAŞ terör örgütü 3 Ağustos 2014 tarihinde Sincar ilçesini kuşatmış ve kısa sürede ele geçirmişti. Ezidilerin çoğunlukta yaşadığı ilçe, 2015 yılında da Peşmerge güçleri tarafından DEAŞ terör örgütünden büyük ölçüde geri alınmıştı fakat DEAŞ'ın geride bıraktığı EYP (el yapımı patlayıcı), bomba, mayın ve tuzaklar, terk edilmiş köylerden ve yol kenarlarından tam olarak temizlenmiş değil.

Yorumlar (0)