Bolsonaro'ya Sağlık Bakanı dayanmıyor: Birini kovdu, diğeri istifa etti!

Brezilya Sağlık Bakanı Nelson Teich istifa etti. Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, bir önceki Sağlık Bakanı Henrique Mandetta'yı görevden almıştı. 

DÜNYA 16.05.2020, 08:51
Bolsonaro'ya Sağlık Bakanı dayanmıyor: Birini kovdu, diğeri istifa etti!

Brezilya Sağlık Bakanı Nelson Teich, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) hususunda yaşadığı anlaşmaz nedeniyle istifa etti.

Brezilya Sağlık Bakanı Teich, Devlet Başkanı Bolsonaro'nun, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavilerinde uygulanması için klorokin ilacı kullanım protokolünün değiştirilmesine yönelik isteğine bilimsel dayanağa sahip olmadığı gerekçesiyle karşı çıkmıştı. 

Bakan Teich'in istifasında, Bolsonaro'nun ekonominin ön planda tutulmasına ilişkin baskıları olduğu iddia edildi. 

Brezilya'da hızla artan vaka ve can kayıpları sebebiyle genel karantina uygulamasını destekleyen Teich, bu konuda Bolsonaro ile anlaşmazlığa düşüyordu.

Bir önceki bakanı da görevden almıştı

Bolsonaro, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede anlaşamadığı Sağlık Bakanı Henrique Mandetta'yı 16 Nisan günü görevden almıştı.

Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) önemsemeyen ve salgın tedavisinde henüz onaylanmamış ilaçların kullanılmasını öneren Bolsonaro, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yaptığı uyarıların dikkate alınması gerektiğini söyleyen Mandetta ile fikir ayrılığı yaşamıştı. 

Brezilya'da son durum ne?

Brezilya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 14 bin 267 kişi yaşamını yitirdi. Tespit edilen vaka sayısı ise 208 bini geçti.

Yorumlar (0)