Bolsonaro'nun 5000 ölüm yorumu: "N'olmuş yani"

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren kişi sayısının 5 bini geçmesine ilişkin, "N'olmuş yani. Üzgünüm ama benden ne yapmamı istiyorsunuz." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 30.04.2020, 16:14
Bolsonaro'nun 5000 ölüm yorumu: "N'olmuş yani"

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyaya hızla yayılıyor.

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele etmek aynı zamanda ülkenin Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile mücadele etmek anlamına geliyor.

Salgına karşı alınan tedbirlere tepki göstermeye devam eden Bolsonaro, vatandaşların hayatını hiçe saymayı sürdürüyor. 

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, basın mensupları tarafından 5000 kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle öldüğünün hatırlatılması üzerine "N'olmuş yani. Üzgünüm ama benden ne yapmamı istiyorsunuz. Mesih’im ama mucizeler yapmıyorum." diye konuştu. 

Bolsonaro'nun bu açıklamaları, büyük tepki çekti. Estado de Minas gazetesi, Bolsonaro'nun sözlerini manşetine taşıdı. 

Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) "hafif bir grip" olarak nitelendiren Bolsonaro, geçen hafta ülkedeki tedbirlere karşı gerçekleştirilen protestolara katılım göstermişti. Protestolar esnasında Bolsonaro'nun sürekli öksürdüğü fark edilmişti. 

Brezilya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren kişi sayısı 5 bin 513 oldu. Tespit edilen vaka sayısı ile 80 bine yaklaştı.

Yorumlar (0)