Bolsonaro'dan Rusya açıklaması: Koalisyonda yokuz!

9. Amerika Ülkeleri Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, "Daha hayati dertlerimiz var. Rusya'ya karşı kurulan uluslararası koalisyona katılmayacağız." dedi.

DÜNYA 10.06.2022, 09:14 12.06.2022, 10:04 Hakan Öksüz
Bolsonaro'dan Rusya açıklaması: Koalisyonda yokuz!

ABD'nin Los Angeles şehrinde düzenlenen 9. Amerika Ülkeleri Zirvesi'nde önemli görüşmeler gerçekleştiriliyor. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile bir araya gelen ABD Başkanı Joe Biden, Brezilya'nın kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Biden'dan Brezilya'ya Amazon övgüsü

Brezilya'nın seçim sisteminin oldukça güçlü olduğunu belirten Biden, "Daha önce 2 kez orada bulunmuştum. Harika bir yer olduğunu söyleyebilirim. İnsanları çok sıcak. Kapsayıcı bir demokratik sisteme sahip. Amazon ormanlarının korunması adına önemli bir sorumluluk üstlendiler. Gayet de başarılılar. Diğer ülkeler, bu konuda Brezilya'ya daha çok destek olmalı." dedi.

Biden'ın Amazonların korunması ile ilgili kullandığı ifadeler için teşekkür eden Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ABD ile iyi ilişkilerin korunmasının önemine değindi. Bolsonaro, Biden'ın aksine ülkesindeki seçim sistemini eleştirdi.

"Koalisyonda yokuz"

Görüşmede Rusya'ya karşı kurulan uluslararası koalisyon da gündeme geldi. Bu koalisyona katılmayacaklarını vurgulayan Bolsonaro, ülkesinin daha hayati dertlerinin bulunduğunu söyledi.

Yorumlar (0)