Bolsonaro'dan ilginç teori: "Amazon alev almayan bir orman"

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon ormanlarında 10 günde 10 binden fazla yangın çıkmasını umursamayarak, söz konusu ormanların nemli olduğunu ve alev almadığını iddia etti. 

DÜNYA 12.08.2020, 12:50 12.08.2020, 12:57
Bolsonaro'dan ilginç teori: "Amazon alev almayan bir orman"

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, "Amazon ormanlarını ekonomik sebeplerle yaktırmak" ile suçlanıyor. 

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, öyle bir teori ortaya attı ki "Bu kadar da olamaz" dedirtti.

Bolsonaro, sadece yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda değil, Amazon yangınları konusunda da oldukça umursamaz bir tutum sergiliyor.

Ulusal Uzay Araştırma Enstitüsü (INPE) tarafından Amazon yangınlarına ilişkin bir rapor hazırlandı. Söz konusu raporda, 10 Ağustos'a kadar 10 binden fazla yangın çıktığı ifade edildi. 

Yangınların 2019 senesine göre yüzde 17 civarında artış gösterdiğine dikkat çekilirken, uzmanlar mevcut durumun "alarm verici" olduğunu kaydetti. 

Fakat Bolsonaro, raporda yer alan bütün bilgileri reddederek, Amazon ormanları üzerinde bir uçuş gerçekleştirilmesi durumunda herhangi bir şekilde yangın görülemeyeceğini ileri sürdü. 

Bolsonaro, ağaçsızlaştırılan bir arazi veya herhangi bir yangın ile karşılaşılamayacağını kaydederek, Amazon ormanlarının alevler içerisinde kaldığına ilişkin haberlerin yalan olduğunu söyledi. 

Bu haberlere karşı gerçek veriler ile mücadele edilmesi gerektiğini belirten Bolsonaro, Brezilya'nın Amazon ormanlarını muhafaza etme hususunda gerekeni yaptığını ve ağaçların hasara uğramadığını ifade etti.

Bolsonaro, Amazonların kendisini koruyabildiğini, nemli bir orman olduğunu ve alev olmadığını aktararak, ilginç bir tez sunmuş oldu. 

Ulusal Uzay Araştırma Enstitüsü (INPE) tarafından geçen sene hazırlanan raporu "yanlış" bulan Bolsonaro, söz konusu enstitünün başkanını görevden uzaklaştırmıştı.

Yorumlar (0)