Bolsonaro bu kez de pastaneye gitti!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını küçümseyen tavırlarıyla öne çıkan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, bir pastaneyi ziyareti esnasında çalışanlarla fotoğraf çektirmesinin ardından çıkışta vatandaşların protestosuna maruz kaldı.

DÜNYA 10.04.2020, 09:17
Bolsonaro bu kez de pastaneye gitti!

Brezilya basınında çıkan habere göre, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkenin başkenti Brasilia'da bir pastaneyi ziyaret ederek çalışanlarla sohbet edip yan yana fotoğraf çektirdi.  Maske ve eldiven kullanmayan, sosyal mesafeye dikkat etmeyen Bolsonaro, pastaneden çıktıktan sonra ise çevrede oturanlar tarafından protestoya uğradı. Bolsonaro, sosyal medyaya da yayılan görüntülerde, çevrede ikamet edenler tarafından yuhalanıyor. 

İnternet sağlayıcılar tarafından kaldırılmıştı

Bolsonaro, geçtiğimiz dönemde de Covid-19'u "küçük bir grip" olarak nitelendirerek, sosyal izolasyon önerilmesine rağmen sokağa çıkıp destekçileriyle buluşmuştu.

Ekonomik tedirginlik nedeniyle halkı karantinaya uymamaya davet eden Bolsonaro'nun Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarından paylaştığı ve sosyal izolasyona karşı halkı sokağa davet ettiği videoları da salgınla mücadeleye kötü örnek olabileceği gerekçesiyle internet sağlayıcılar tarafından kaldırılmıştı.

Brezilya'da Covid-19

Yaklaşık 210 milyon nüfusla bölgenin en kalabalık ve Covid-19 salgınından en çok etkilenen ülkesi Brezilya'da, salgın sebebiyle 17 bin 857 kişi de enfekte olurken 941 kişi de hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)