Bolivya'da seçimler yenilenecek!

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ülkesindeki seçimlerin yenileneceğini duyurdu!

DÜNYA 10.11.2019, 14:55 11.11.2019, 12:50
Bolivya'da seçimler yenilenecek!

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Amerikan Devletleri Örgütü'nün (OAS) seçimlerin yenilenmesine yönelik yaptığı öneriye uyacağını ve ülkesindeki seçimleri yenileyeceğini duyurdu!

OAS birkaç saat önce "seçimler yenilenmeli" çağrısında bulunmuştu

Evo Morales'in bu açıklaması, OAS'ın, Pazar günü yaptığı Bolivya başkanlık seçimlerinin yenilenmesi önerisinine yönelik açıklamadan sadece birkaç saat sonra geldi. OAS, yaptığı açıklamada Devlet Başkanı Evo Morales'in seçimi kazanması için ihtiyaç duyduğu %50+1 veya en yakın rakibiyle %10'dan fazla oy farkı olmasının, oy sayımının 24 saat boyunca durduğu andan sonra istatistiksel olarak imkansız olduğunu duyurmuştu.

24 saatlik arada hile yapıldığı şüphesi var

OAS, 20 Ekim'deki seçimlerden hemen sonra yayınladığı raporda seçim sonuçlarını doğrulamakta güçlük çekildiğini açıklamıştı.

Devlet Başkanı Evo Morales'in seçimleri kazandığı açıklanmıştı ancak ülkedeki gerginlik seçim sonuçlarının açıklanmasıyla zirve yapmıştı ve haftalardır süren protestolar başlamıştı. Oyların sayılmasına verilen 24 saatlik ara esnasında, Morales lehine hile yapıldığı ve seçimi bu sayede kazandığına yönelik şüpheler haftalardır dünya gündeminde tartışılıyor.

Yorumlar (0)