Bolivya'da 11 yıl sonra bir ilk!

Bolivya'da ordunun ve muhalefetin baskısıyla istifa ettirilen Devlet Başkanı Evo Morales'in ardından cunta tarafından göreve getirilen geçici hükümet, 11 yıl aradan sonra ABD'ye büyükelçi atadı.

DÜNYA 27.11.2019, 07:21
Bolivya'da 11 yıl sonra bir ilk!

Konuya ilişkin açıklama Bolivya Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapıldı. Yapılan açıklamada, geçici hükümetin, Dışişleri Bakanı Karen Longaric'in, Bolivya'nın BM (Birleşmiş Milletler) Daimi Temsilcisi Walter Oscar Serrate'yi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) büyükelçiliği görevine getirdiğini duyurdu.

Bolivya Dışişleri Bakanlığı tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Karen Longaric, Bolivya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Walter Oscar Serrate Cuellar'ı Bolivya'nın ABD büyükelçisi olarak görevlendirdi." ifadeleri kullanıldı.

Bolivya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Walter Oscar Serrate Cuellar'ın görevine başlaması için atamanın Evo Morales destekçilerinin çoğunlukta olduğu Senatörler Meclisi'nden onay alması gerekiyor.

Bolivya, 2008 yılında Evo Morales'in liderliğinde, Bolivya'nın iç meselelerine karıştığı gerekçesiyle Bolivya'daki Amerikan büyükelçisini geri göndermiş, Washington yönetimi de Bolivya'ya aynı misillemeyle karşılık vererek ABD'de bulunan Bolivya'nın büyükelçisini ülkesine geri göndermişti.

İki ülke arasında ilişkilerin düzeltilmesi için 2010 senesinde bir anlaşma imzalanmış fakat bu anlaşmadan da sonuç çıkmamıştı.

Yorumlar (0)