BM yetkilisinden İdlib öz eleştirisi!

Ursula Mueller, İdlib'de 3 milyon sivilin çatışmalar arasında sıkışıp kaldığını hatırlattı. Mueller, "İdlib, gözlerimizin önünde meydana gelen, tamamen öngörülen ve önlenebilir bir insani felaketin son örneği." dedi.

DÜNYA 28.05.2019, 20:20 28.05.2019, 20:46
BM yetkilisinden İdlib öz eleştirisi!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin insani işler konusundaki yardımcılarından Ursula Mueller, "İdlib, gözlerimizin önünde meydana gelen, tamamen öngörülen ve önlenebilir bir insani felaketin son örneği. Bu konsey, savaş taktiği haline gelen okullara, hastanelere yönelik saldırılar karşısında hiç mi somut bir adım atamaz, varil bombaları sivillerin üzerine rastgele düşerken hiç mi söylenecek ya da yapılacak bir şey yok?'' diye konuştu.

İDLİB'DE NE OLUYOR?

BM Güvenlik Konseyi'ni Suriye'deki gelişmeler ve insani durumla ilgli bilgilendiren Mueller, İdlib'de, 3 milyon sivilin çatışmalar arasında sıkışıp kaldığını hatırlattı.

Mayıs ayında, İdlib'e yönelik hava saldırıları ve çatışmalar sebebiyle en az 160 sivilin öldüğünü ve 270 binden fazla kişinin göç etmek zorunda kaldığını belirten Mueller, saldırılarda 25 hastanenin vurulduğunu, 25 okulun ise çatışmalardan etkilendiğini aktardı.

"KONSEY ETKİSİZ KALDI"

Konseyin, Suriye'deki gelişmelerle ilgili her ay bilgilendirildiğini, Genel Sekreter'in konseye şu ana kadar 61 rapor sunduğunu ve konseyin yüzlerce kez toplandığına işaret eden Mueller, BM Güvenlik Konseyi'ni, İdlib'de sivillere yönelik hava saldırıları konusunda etkisiz kalmakla eleştirdi.

"GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE MEYDANA GELİYOR"

Mueller, "İdlib, gözlerimizin önünde meydana gelen, tamamen öngörülen ve önlenebilir bir insani felaketin son örneği. Bu konsey, savaş taktiği haline gelen okullara, hastanelere yönelik saldırılar karşısında hiç mi somut bir adım atamaz, varil bombaları sivillerin üzerine rastgele düşerken hiç mi söylenecek ya da yapılacak bir şey yok?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)