BM ve ABD'den Türkiye'ye teşekkür

Antonio Guterres, "Karadeniz Tahıl Girişimi için Birleşmiş Milletler ile koordinasyon içinde çalışan Türk hükümetine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gayretleri için minnettarım." dedi. Vedant Patel ise "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz Tahıl Girişimi'nin süresinin iki ay daha uzatılması açıklamasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 18.05.2023, 01:05 18.05.2023, 01:06
BM ve ABD'den Türkiye'ye teşekkür

Guterres, New York'taki Birleşmiş Milletler binasında basın mensuplarına, iki ay daha uzatılan Karadeniz Tahıl Girişimi'ne dair açıklama yaptı.

BM Genel Sekreteri Guterres, "Karadeniz Tahıl Girişimi için Birleşmiş Milletler ile koordinasyon içinde çalışan Türk hükümetine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gayretleri için minnettarım." diye konuştu.



"Türkiye ve BM'yi destekliyoruz"

Günlük basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması hakkında konuşarak, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz Tahıl Girişimi'nin süresinin iki ay daha uzatılması açıklamasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Daha evvel de dile getirdiğimiz üzere, Türkiye ve BM'nin global gıda ve tahıl fiyatlarını düşük seviyelerde tutmak için sarf ettikleri gayretleri kuvvetli bir şekilde destekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşmasının 60 gün daha uzatıldığını dile getirmişti.


(Patel)

Yorumlar (0)