BM Temsilcisi: "Türkiye'nin öneminin farkındayız"

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen, gazetecilerle video konferans yoluyla yaptığı basın toplantısında, Türkiye'nin Suriyeli mülteciler konusunda ne kadar önemli bir ülke olduğunun farkında olduklarını açıkladı.

DÜNYA 16.03.2021, 11:56 17.03.2021, 10:34
BM Temsilcisi: "Türkiye'nin öneminin farkındayız"

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilci Pedersen, BM Cenevre Ofisi ve New York’ta çalışan uluslararası gazetecilerle çevrimiçi yoluyla basın toplantısı düzenledi. 

“Suriye’deki gerilimler sebebiyle bölge oldukça kırılgan”

Suriye’nin bütününde ateşkesin ilan edilmesi gerektiği konusunda çağrıda bulunan Pedersen, İdlib’de 1 yıldır sakin bir durumun hakim olduğunu aktardı. Ancak bu sakinliğe rağmen taraflar arasındaki gerilimler sebebiyle bölgenin de oldukça kırılgan olduğunu belirten Pedersen, yeni bir çatışmaya sebebiyet verecek girişimlerden uzak durmaları konusunda taraflara uyarılarda bulundu.

“Türkiye’nin önemini biliyoruz”

Toplantıda Türkiye’ye ilişkin konulara da değinen Pedersen, Türkiye’nin öneminin farkında olduklarını açıkladı. Pedersen, Türkiye’nin 3,.6 milyon Suriyeli olmak üzere birçok ülkeden mülteciye kapılarını açtığını ve AB’nin bu konuda Türkiye’ye yardım edip etmeyeceği şeklindeki soruya da yanıt verdi. Suriyelilere kapılarını açma konusunda Türkiye’nin ne kadar önemli bir ülke olduğunu bildiklerini kaydeden Pedersen, Birleşmiş Milletler’in, Türkiye’nin bu tavrını takdirle karşıladığını da ifade etti.

Yorumlar (0)