"BM reforme edilmeli"

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder, "Bugün dünyada hala çok bölünme var, çok fazla kargaşa var. BM'nin reforme edilmesi gerekiyor." dedi.

DÜNYA 10.06.2019, 18:15 11.06.2019, 00:54
"BM reforme edilmeli"

Ryder, BM Cenevre Ofisi'nde bugün başlayan Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 108. Uluslararası Çalışma Konferansı'nın açılışında açıklamalar yaptı.

Bu yıl 100. yılını kutlayan ILO'ya olan güvenin hala devam ettiğine işaret eden Ryder, 21 Haziran'a kadar sürecek konferansa 40'tan fazla devlet ve hükümet başkanının katılacak olmasının da buna işaret olduğunu kaydetti.

Dünyada bölünme olduğunu vurgulayan Ryder, "BM'nin reforme edilmesi gerekiyor.Bugün dünyada hala çok bölünme var, çok fazla kargaşa var. Ülkeler arasındaki diyalog ve anlayış bizi sık sık rahatsız ediyor gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN KİMLER KATILACAK?

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın temsil edeceği konferansta, hükümet adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışan delegesi olarak Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren delegesi olarak ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcileri yer alıyor.

Konferansa Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in aralarında yer aldığı onlarca devlet ve hükümet başkanı katılıyor. 

Yorumlar (0)