BM, Myanmar'daki gösterilerde 15 çocuğun öldürülmesini kınadı

Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar'da yaşanan darbe karşıtı protestolarda 15 çocuğun öldürülmesine ilişkin kınama mesajı yayınladı.

DÜNYA 18.03.2021, 09:21 18.03.2021, 17:17
BM, Myanmar'daki gösterilerde 15 çocuğun öldürülmesini kınadı

Myanmar’da meydana gelen askeri darbe sonucu darbecileri protesto etmek için ülke sokaklarında gösteriler düzenleyen eylemcilerin arasında yer alan 15 çocuk da darbeci askerlerin hedefi oldu.

1 Şubat’tan beri 15 çocuk öldürüldü

Myanmar’daki gelişmeleri endişe verici olarak niteleyen BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı günlük basın açıklamasında ülkede yaşanan askeri darbe sonucu oluşan gösteriler sırasında 15 çocuğun katledilmesini kınadıklarını söyledi.

Ülkedeki protestolar sırasında öldürülen çocuk sayısının Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonuna (UNICEF) tarafından tespit edildiğini kaydeden Dujarric, Uluslararası Göç Örgütü (IOM)’un bildirdiklerine göre ise Myanmar’daki krizden en çok etkilenenlerin bu ülkedeki göçmenler olduğunu dile getirdi.

Ülkedeki her 4 kişiden 1’i göçmen

Myanmar'da yaşayan her 4 kişiden 1'inin göçmen konumunda olduğunu belirten Dujarric, darbe nedeniyle göçmenler üzerinde şiddetli baskılar oluşturulduğunu aktardı.

Myanmar’daki şiddet olaylarının bir an önce durdurulması çağrısında bulunan Dujarric, ülkedeki göçmenleri desteklemek içinde çalışmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)