BM Güvenlik Kurulu Filistinli gazetecinin öldürülmesini kınadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail güçlerinin Batı Şeria’da yer alan Cenin Mülteci Kampı’na düzenlemiş olduğu saldırıyı takip ederken İsrail askerlerinin açtığı ateş sonrasında hayatını kaybeden 51 yaşındaki kadın saha muhabiri Şirin Ebu Akile’nin öldürülmesini kınayarak en kısa sürede kapsamlı bir soruşturma açılması gerektiğini belirtti.

DÜNYA 14.05.2022, 09:46 15.05.2022, 09:31
BM Güvenlik Kurulu Filistinli gazetecinin öldürülmesini kınadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Filistinli kadın saha muhabiri Şirin Ebu Akile’nin öldürülmesini kınayarak en kısa süre içerisinde şeffaf, adil, tarafsız ve kapsamlı bir soruşturma yapılması gerektiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada İsrail askerlerinin başından vurarak yaşamına son verdiği Ebu Akile’nin ailesine de başsağlığı diledi. Ebu Akile’nin öldürülmesi ile beraber Filistinli bir diğer gazetecinin de yaralanmasını kınayan BM Güvenlik Konseyi, kadın muhabirin öldürülmesine ilişkin derhal kapsamlı bir soruşturma açıklaması gerektiğini belirtti. Açıklamada ayrıca gazetecilerin tıpkı siviller gibi korunması gerektiği de belirtilmişti.

İsrail güçlerinin Batı Şeria’da yer alan Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıyı takip ediyordu

Katar merkezli olan Al Jazeera televizyonunun saha muhabiri olan 51 yaşındaki Şirin Ebu Akile 11 Mayıs 2022 tarihinde İsrail güçlerinin Batı Şeria’da yer alan Cenin Mülteci Kampı’na düzenlemiş olduğu saldırıyı takip ederken İsrail askerlerinin açtığı ateş sonrasında hayatını kaybetmişti. Görevini icra ederken ve üzerinde basın yazılı bir kıyafetle dolaşmasına karşın 51 yaşındaki saha muhabirinin gerçek bir mermiyle öldürülmesi tepkilere neden olmuştu. Öte yandan olay esnasında ölen kadın saha muhabirinin yanında bulunan Ali es-Sumudi ise sırtından yaralanmıştı.

Yorumlar (0)