BM: “Filistin-İsrail sorunu için iki devletli çözümden başka yol yok”

BM Genel Sekreteri Guterres, Filistin-İsrail sorununun çözümü hakkında değerlendirmelerde bulunurken işgalin son bulması ve iki devletli çözüm sağlanması için çok az bir zamanın kaldığını aktardı. 

DÜNYA 09.02.2022, 08:38 09.02.2022, 17:49
BM: “Filistin-İsrail sorunu için iki devletli çözümden başka yol yok”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi” tarafından düzenlenen bir toplantıya katıldı. Burada konuşa gerçekleştiren Guterres, Filistin-İsrail sorununun uluslararası güvenliği ve barışı tehdit ettiğini; bağımsız bir Filistin Devleti yaratmak sözünün ise yerine getirilmediğini ifade etti. 



“Filistin’deki durum hızla kötüye gidiyor” 

Guterres, sözlerine şunları ekledi: “Filistin’de ekonomik, güvenlik ve siyasi konularda durum her geçen gün daha kötüye gidiyor. İşgalin son bulması, iki ülke arasındaki çözüm için ortak çaba sarf edilmesi ve bu konuya yoğunlaşılması gerekiyor. Şu anda bu sorun için iki devletli çözüm dışında başka bir yol yok. Yasa dışı eylemler ve çatışmaları tetikleyen adımlar derhal son bulmalı.” 



“Bu sorunun çözümü için zaman daralıyor” 

“Filistin-İsrail sorununun çözümü için zaman daralıyor. Tüm devletlerin dileği uzun süredir devam eden işgalin son bulması. Tarafların, somut adımlar atmasını ve müzakerelere dönüş yapmalarını istiyoruz.” 

Yorumlar (0)