BM'den "Tsunami gibi büyüyor" uyarısı!

BM'den yapılan açıklamada "Covid-19 ayrım yapmamasına rağmen nefret söylemi ve yabancı düşmanlığı tsunami gibi büyüyor" ifadeleri kullanıldı.

DÜNYA 08.05.2020, 07:41
BM'den "Tsunami gibi büyüyor" uyarısı!

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) ayrım yapmamasına rağmen, toplumlar arasında nefret söylemi ve yabancı düşmanlığını artırdığı uyarısında bulundu.

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yayımladığı video mesajında şöyle dedi:

''Covid-19, kim olduğumuz, nerede yaşadığımız ya da neye inandığımıza bakmıyor ama nefret, yabancı düşmanlığı, günah keçisi yapma ve korku tellallığı, tsunami gibi yayılmaya devam ediyor.''

Covid-19 sebebiyle online ortamlarda ve sokaklarda yabancı düşmanlığının, antisemitik komplo teorilerinin ve Müslümanlara karşı saldırıların arttığına vurgu yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, göçmen ve mültecilere ise koronavirüsün kaynağı gibi davranıldığını ve tedaviden mahrum bırakıldıklarını söyledi.

Gazetecilerin, sağlık çalışanlarının ve insan hakları aktivistlerinin ise hedef gösterildiğini ifade eden Genel Sekreteri Antonio Guterres, ''Nefret virüsüne karşı toplumlarımızın bağışıklığını güçlendirmeliyiz.'' şeklinde konuştu. 

Siyasetçilere ve liderlere  toplumlarının her kesimiyle dayanışma içinde olmaları çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, sosyal medya şirketlerini ise ırkçı, kadın düşmanı ve diğer zararlı tüm içerikleri bu online platformlardan kaldırmaya çağırdı.

Yorumlar (0)