BM'den korkunç "İdlib" açıklaması!

BM yetkilisi Mark Lowcock, İdlib'deki insani durumu, "İdlib'de sivillerin kaçabileceği güvenli bir yer kalmadı" sözleriyle açıkladı. Mark Lowcock, ''Bebeklerin, küçük çocukların soğuktan öldüğüne dair günlük haberlerler geliyor. Savaş bölgesinden kaçıp da bebeklerinin soğuktan donarak öldüğünü gören ailelerin acısını bir düşünün'' diye konuştu.

DÜNYA 20.02.2020, 07:22
BM'den korkunç "İdlib" açıklaması!

BM (Birleşmiş Milletler) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Suriye'nin kuzeybatısında Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarının sürdüğü İdlib kentinde sivillerin kaçabileceği güvenli hiçbir yer kalmadığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yaptığı konuşmada İdlib vilayetinde yaşanan yıkımının boyunun kat ve kat arttığını, son 15 günde hava ve kara saldırıları yüzünden en az 100 sivilin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

İdlib bölgesinde 900 binden fazla kişinin dondurucu hava koşullarında yürüyerek ya da kamyonetlerin arkasında çatışmalardan kaçtığını vurgulayan Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, ''Güvende olacaklarını düşündükleri daha kalabalık yerlere kaçıyorlar fakat İdlib kentinde hiçbir yer, hiçbir şey güvenli değil. İdlib kentinde sivillerin kaçabileceği güvenli bir yer artık kalmadı.'' ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 50 bin kişinin ağaçların altında ve açık alanlarda barındığının altını çizen Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, ''Bebeklerin, küçük çocukların soğuktan öldüğüne dair günlük haberler geliyor. Savaş bölgesinden kaçıp da bebeklerinin soğuktan donarak öldüğünü gören ailelerin acısını bir düşünün.'' değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)