BM'den Esed rejimine 'İdlib' tepkisi

BM Suriye Krizi İçin İnsani Yardımlar Koordinatör Yardımcısı Mark Cutts, İdlib'de sivilleri yönelik gerçekleştirilen saldırıların bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi.

DÜNYA 23.07.2019, 13:11
BM'den Esed rejimine 'İdlib' tepkisi

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Krizi İçin İnsani Yardımlar Koordinatör Yardımcısı Mark Cutts, Beşşar Esed rejiminin İdlib'de sivillere yönelik düzenlediği saldırılara tepki gösterdi. 

Cutts, yaptığı yazılı açıklamada, Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki sivil yerleşimlere gerçekleştirdiği saldırıların yoğun bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Rejim ve destekçileri tarafından İdlib'in Marratinnuman ve Serakib ilçelerine düzenlenen saldırılarda onlarca sivilin hayatını kaybettiğini hatırlatan Cutts, söz konusu saldırıların son dönemde görülen en kanlı saldırılar olduğunu belirtti.

"Saldırı kurbanlarının çoğu kadınlar ve çocuklar"

Cutts, saldırılarda hayatını kaybedenlerin genellikle kadınlar ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çekerek, "Ölenler arasında ayrıca kurtarma ve sağlık çalışanları da vardı. Cesetler paramparça olmuştu. Kurtarma ekipleri yoğun çalışarak enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışıyor." dedi. 

Saldırıların derhâl sonlanması gerektiğini ifade eden Cutts, sivillerin ve altyapının hedef alınmasının herhangi bir açıklamasının olamayacağını bildirdi. 

Yorumlar (0)