BM'de skandal açıklama: Suriyelileri savaşı körüklemek için kullanıyorlar!

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında skandal bir açıklamada bulundu.

DÜNYA 29.02.2020, 15:04
BM'de skandal açıklama: Suriyelileri savaşı körüklemek için kullanıyorlar!

İdlib'de 34 Türk askerinin şehit edilmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından ağır darbe alan Beşşar Esed rejimi paniğe kapıldı. 

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında skandal açıklamalarda bulundu. 

"NATO'yu kendi çocukça maceralarına çekmek istiyor"

Caferi, "Ülkem, Erdoğan rejiminin barışçıl Suriyelileri savaşı körüklemek için kullanmasına, NATO'yu kendi çocukça maceralarına çekmek ve Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girişini kolaylaştırmak amacıyla sivilleri Avrupa ülkelerine şantaj aracı olarak kullanmasına kararlılıkla karşı çıkıyor." ifadelerini kullandı. 

Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yükümlülüklerini yerine getirme ve uluslararası yasalara uyma çağrısında bulunan Caferi, insan haklarına uyulmasını sağlayacak mekanizmalara destek verilmesi ve "rejim" ile Suriye halkına zararı olacak anlaşmalar yapılmaması gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)