BM'de sinirler gerildi: Suriye kendi halkını öldürmeyi bırakmalı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) önceki gün düzenlenen Suriye oturumuna Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Temsilci Yardımcısı Louay Falouh arasındaki tartışma damgasını vurdu. 

DÜNYA 21.02.2020, 09:24
BM'de sinirler gerildi: Suriye kendi halkını öldürmeyi bırakmalı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) önceki gün düzenlenen Suriye oturumunda sinirler gerildi.

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Temsilci Yardımcısı Louay Falouh arasında tartışma çıktı. 

Sinirlioğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlib’de bulunan güçlerini geri çekmeyeceğini ve gözlem noktalarından vazgeçmeyeceğini ifade etti. 

"Asıl çekilmesi gereken rejim"

Mevcut pozisyonlarından ay sonuna kadar çekilmesi gerekenin Suriye'de kendi halkını öldüren Beşşar Esed rejimi olduğunu ve İdlib’de yaşanan krizin kötü bir hal aldığını kaydeden Sinirlioğlu, "Suriye kendi halkını öldürmeyi bırakmalı." dedi. 

"Meşru muadil olarak görmediğim için cevap vermeyeceğim"

Sinirlioğlu, Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Temsilci Yardımcısı Louay Falouh'un Türkiye'ye karşı ifadelerine de sert tepki gösterdi.

Türkiye'nin 9 milyondan fazla Suriyeliye bakım ve koruma sağladığını aktaran Sinirlioğlu, Bu, rejimin kontrol alanlarındaki nüfustan daha fazla. Ve şimdi burada, bu konuşmacının asılsız suçlamalarını dinliyoruz. Onu meşru muadil olarak görmediğim için ona bir cevap vermeyeceğim." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)