BM barınma merkezleri bile boşaltılıyor!

İdlib kentinde artık Birleşmiş Milletler barınma merkezleri bile güvende değil. Beşşar Esed ve destekçileri İran ile Rusya'nın saldırıları yüzünden BM destekli barınma merkezi boşaltıldı.

DÜNYA 27.01.2020, 14:16
BM barınma merkezleri bile boşaltılıyor!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın yoğun hava saldırıları sebebiyle İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içinde 3 bin 300 sivilin sığındığı BM (Birleşmiş Milletler) destekli bir barınma merkezi tahliye edildi.

Engelli, çocuk, yaşlı, kadın...

Halep kentinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki Meyzanaz bölgesinde Birleşmiş Milletler (BM)'in yerel yardım kuruluşları aracılığıyla desteklediği, çoğunluğu engelli, çocuk ve yaşlılardan oluşan barınma merkezi, saldırı tehlikesi sebebiyle ivedilikle boşaltıldı.

Barınma merkezi sakinlerinden Abdülkerim Mahmud, Anadolu Ajansı ile irtibat kurarak, "Şu an otobüsteyiz. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Burada 7 ay kaldık. Yine bombardıman oldu. Evimiz yok. Kiralık ev için para da yok." bilgisini verdi.

Bir diğer barınma merkezi sakini Mutiaa Abbud ise şunları söyledi:

"Evlerimizi, erzağımızı, her şeyimizi arkamızda bıraktık. Evlerimiz yıkıldı. Bu rejim, bizi yerimizden etti. Hava saldırısı düzenledi. Bombaladı. 6 ay önce üzerimizdeki kıyafetlerle Meyzanaz’a geldik. Peşimizi bırakmadı. Burayı da bombalamaya başladı. Şu an nereye gittiğimizi, bizi nereye götürdüklerini bilmiyoruz. Hayat zor. Vallahi zor. Erkekler hep öldü. Köyümüzden az sayıda kadın kaldı."

Yorumlar (0)