BM Afganistan Temsilcisi'nden kritik 'DEAŞ' açıklaması: Taliban durduramıyor

Birleşmiş Milletler Afganistan Özel Temsilcisi D. Lyons, DEAŞ terör örgütünün Afganistan kolu olarak bilinen DEAŞ/H'nin büyümeye devam ettiğini ve Taliban'ın bu büyümeyi durduramadığı uyarısını yaptı.

DÜNYA 18.11.2021, 10:24
BM Afganistan Temsilcisi'nden kritik 'DEAŞ' açıklaması: Taliban durduramıyor

BM Afganistan Özel Temsilcisi Lyons, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki brifinginde, "Önceleri birkaç yer ve başkentte bulunan DEAŞ/H, bugün neredeyse bütün vilayetlerde ve giderek daha aktif duruma geliyor." sözlerini kullandı.

“Taliban, DEAŞ’ın büyümesini durduramıyor”

Taliban'ın DEAŞ/H ile ilgili olduğunu tespit ettiği şüphelileri hukuk dışı bir şekilde gözaltına aldığı veya öldürdüğüne vurgu yapan Lyons, "DEAŞ/H'nin Afganistan'da büyümesini Taliban durduramıyor." sözlerini kullandı.

DEAŞ/H'nin Afganistan'da düzenlediği saldırılarını da artırdığını ifade eden Lyons, geçen sene 60’a yakın saldırı gerçekleştiren örgütün bu sene 334 saldırı düzenlediğini kaydetti.

"Afgan ekonomisi çökerse insan, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı da artar"

Her geçen gün Afganistan'daki insani durumun kötüleştiğine vurgu yapan Lyons, uluslararası kamuoyuna insani yardımları artırması yönünde çağrı yaptı.

Lyons, Afganistan'daki ekonominin çökmesi halinde insan, silah ve uyuşturucu kaçakçılığının artıracağı ve bunun, terörü tetikleyeceği konusunda ciddi uyarılarda bulundu.

Yorumlar (0)